Ciorba de fazan

de misha71 in Supe/Ciorbe, 4 Iul 2010 | 22066 vizualizari

 

Daca nea Gugal tot nu m-a ajutat sa gasesc "ciorba de fazan" prin nenumaratele tentacule ale Mariei Sale (doar "supa de fazan", dar nu asta mi-era intentia), m-am hotarat sa dau drumul la motorasele din creieras, sa iau satarul in mana si sa ma umplu de glorie in famile :)))

Iaca ce mare adunare a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan decapitat si sfartecat ca pe un pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica cu frunze
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosii
  • verdeata, condimente (frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, cimbru, sare, un varf de cutit de piper)
  • taietei de casa
  • bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fazan:

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in barba ca o sa iau si eu)

Am pus separat carnea la fiert intr-o oala de 6 litri. Am tocat ceapa marunt, morcovul-rondele, pastarnacul, telina si ardeiul-cubulete si le-am aruncat in oala dupa ce carnea s-a fiert.

Am dat rosiile pe razatoarea mare (de lene sa nu le curat pielita cu mana :)) ) si le-am pus in oala, aproape de final, odata cu o mana de taietei de casa (facuti din 1 ou si faina)

Borsul l-am fiert separat si cand Marea Adunare din oala era aproape gata, l-am aruncat si pe el acolo, am pus verdeata tocata marunt (leusteanul l-am pus la sfarsit, dupa ce am stins focul), sare dupa gust (Atentie! borsul are si el sare, daca e umplut in casa), putin piper si ...... pe cai (ca foamea era pe masura poftei :D )

Na ca v-am dezvaluit din greseala si secretul ciorbei: taieteii de casa si cimbrul :))

Pofta buna si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fazan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

adinaciosescu 1

08.07.2010, 01:40

si mie la fel....ce bine era si ce buuuunnn

nadina73 1

08.07.2010, 01:47

eluta nu dormi?

ela 1

08.07.2010, 01:48

strigam la tine de la Julie de la masa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste